Rubrik: Välkommen
 
Vi bor 13 km från Luleå centrum, i Bälinge by, i närheten av Luleälven och med en underbar natur och skog intill vårt hus. Hundarna bor inne i huset med familjen och där föds naturligtvis också valpkullarna upp.

Kenneln bedriver en liten uppfödning med i snitt en kull per år och med strävan att föda upp labradorer som är friska och mentalt stabila med rastypiskt utseende och arbetsvilja. Detta bör ge en hund som blir till glädje för de familjer som köper en valp, oavsett om de vill ägna sig åt utställning, jakt, eftersök eller ha en aktiv familjehund.

Den första labradoren kom till vårt hem redan 1973. Vi hade köpt en Springer spaniel något år innan och träffade på den kenneln Puhs Marina som tog oss med storm. En valp tingades efter Marina och Black Eagle of Mansergh och på den vägen blev vi med labrador. Den första kullen föddes 1976 och en tikvalp stannande kvar hos oss. På den nivån fick det stanna eftersom barn och jobb tog mycket tid.

Kahlua med barn1984 kom dock en brun liten labradorflicka till vår familj, Älvgårdens Kahlua och då blev hundlivet mer aktivt igen. Utställning, jaktprov och viltspår upptog mycket tid och fler hundar kom till kenneln. Idag har tävlingsivern lagt sig lite men hundarna på kenneln tränas för både jakt och viltspår och meriteras för aveln. Naturligtvis besöks en och annan utställning också.

Vikt läggs också på att informera valpköpare om labradorens användningsområden samt hjälpa till vid jakt- och viltspårsträning. Utöver detta ordnas också valpträffar/kennelträffar där alla deltagande får prova på olika aktiviteter.

Utöver labradorerna bor idag också tre Podengo Portuguese i huset.

 


 

Lillimars kennel
Lilian Larsson
Bälingevägen 709
S-975 94 Luleå
Tel: +46 (0)70-555 15 10
Email: lillimars@telia.com

 

 

 

 

 

 


URL: http://www.lillimars.se
Layout, graphics and photos: Copyright © 2000, Ingrid Millala
Text and photos: Copyright © 2000, Lilian Larsson